Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Wetenschap: ga op vakantie!

  Superchillehondguy

  Spullen aan de kant en de zon opzoeken. Steeds meer mensen gaan soms meer dan een jaar niet op vakantie. En dat is niet goed voor je.

  Reis jezelf gezond
  Geen tijd, geen geld. Op vakantie gaan lukt ook niet altijd. Dat het genieten is weten we allemaal. Maar dat het van belang is voor je gezond is nog niet bij iedereen bekend. En da's toch best handig om te weten.

   

   

  Terwijl er zat wetenschappertjes zijn die zeggen: ga dan! Pak dat vliegtuig dan! Serieus. Een van de grootste onderzoeken naar vakantie maakt ons aan het schrikken. Mensen die vakantie skippen hebben 30% meer kans op een hartaanval.

   

  Werk op vakantie werkt niet
  Een vakantie overslaan gaat je dus aan het hart. Maar er is meer. Want mensen die hun werk meenemen naar vakantie moeten daar mee nokken. Echt. Mensen die namelijk even hun werk loslaten blijken uiteindelijk creatiever!

   

   

  Wie vaker op vakantie gaat heeft minder kans op depressie. Logisch. Maar de factor is stress. Door vakantie zeg je bye bye tegen stress. En steek je zo je middelvinger op naar die depressie.

  Dus lever dit lijstje maar af bij je baas of school. Want vanwege puur medische en mentale redenen is het beter dat jij met je kont op het strand ligt. Toch?! En oh ja, die hond met die stok hieronder? Wait for it... 

   

   

Meer nieuws