Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Waarom is oogcontact houden soms zo lastig?

  Oogcontact

  Ongemakkelijk!

  Je kent het wel. Je bent in gesprek met iemand maar weet niet zo goed waar je moet kijken. Oogcontact is een magical thing. Je kunt er bijvoorbeeld verliefd door worden en beetje flirten. Maar soms dwalen je ogen af tijdens een gesprek. Niet omdat het gesprek je niet kan boeien, je beetje ungemaklich bent of omdat er spinazie in iemands voortanden zit. Gewoon omdat je even geen controle hebt over je oogcontact skills. Oogcontact bewaren tijdens een goed gesprek is gewoon niet altijd makkelijk. Maar hoe komt dat nou? Het is gewoon een kwestie van ergens naar kijken toch? Beetje concentratie enzo.  

   

  Oogcontact en woorden is moeilijk

  Uit onderzoek is gekomen dat mensen niet tegelijkertijd een gezicht kunnen bekijken en de goede woorden kunnen bedenken. Dan komt er teveel informatie binnen. Ook is gebleken dat mensen nóg minder oogcontact maken als ze een woord zoeken. Als je dus zou willen zeggen: “de integrale onderdelen van onze contentstrategie houden in dat banketbakkersroom efficiënt is bij het versieren van tompoucen” staar je waarschijnlijk 7 seconden onafgebroken naar het plafond.

  Toch zin in sjieke voca?

  Niet weten waar je moet kijken tijdens een gesprek betekent dus helemaal niet dat je aso bent. ‘T betekent hoogstens dat je te moeilijke woorden gebruikt. Oh you, met je fancy vocabulaire. Onze tip: keep it simple en doe een zonnebril op als je sjieke voca wilt doen.

   
   

Meer nieuws