Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Waarom bloos je eigenlijk?

  blos 1

  Je kent het wel. Iemand praat tegen je. Of de inhoud nou bijster boeiend is of niet, er komt een lekkere rooie gloed op je wangen. Het voelt zelfs een beetje alsof je temperatuur stijgt… slechtgaan. Ongemakkelijk. Je bloost!

  Cute

  Maar is blozen nou echt zo ongemakkelijk? Nee! Heeft wel wat. Beetje cute. Beetje kwetsbaar. Je hoeft je dus niet in te houden als je moet blozen. Sterker nog: dat maakt de blos alleen maar intenser.

  Tomaatstatus

  Je bloost over het algemeen als je een momentje van zelfbewustzijn, schuldgevoel of schaamte hebt. Je hersenen sturen dan een signaaltje naar de spieren in je gezicht. De adertjes in je gezicht gaan daardoor wat open staan, En BOEM. Tomaatstatus! Als je een beetje bleekjes bent, bloos je nog sneller. Nouja, het valt gewoon meer op.

  Get comfy

  Het scheelt ook als je je snel oncomfortabel voelt in sociale gelegenheden. Dan bloos je wat sneller. Mensen blozen bijvoorbeeld ook vaker als ze een gesprek hebben met een leidinggevende. Dat kan natuurlijk als vrij stressvol en spannend worden ervaren.

   

  De korte samenvatting is eigenlijk: hoe meer schijt je hebt aan wat mensen van je vinden, hoe minder je bloost in bepaalde situaties.

   

Meer nieuws

Gerelateerd