Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Stilzitten en tv kijken is ook gewoon gezonde beweging!

  lazy

   

  Ja, je leest het goed. Als je door je goede voornemens tegen de sportschool aan zit te hikken, laat het gaan. De simpelste dingen - zoals zitten of lezen - zijn ook een vorm van beweging.

  Televisie kijken is bewegen

  Uit onderzoek is gebleken dat je beter gedurende een hele dag een beetje kunt bewegen, dan ‘s avonds een half uur helemaal uit je pan te gaan op een loopband. Je kunt bijna net zo goed gewoon op de bank zitten en tv kijken, of met iemand knuffelen, of zelfs een boek lezen. Het geldt allemaal als beweging en is allemaal goed voor je!

  Hoe kan ik het beste bewegen door het minst te bewegen?

  Is de ene manier van bewegen beter dan de andere? Dat wel. Dat wordt berekend aan de hand van MET-punten. Een met-punt geeft aan hoeveel lichaamsenergie een bepaalde activiteit kost. Als je zit, krijg je een MET-punt. Het is de bedoeling dat je per week zo’n 500 MET-punten bij elkaar graait door gewoon IETS actiever te leven. Niet door 500 uur op je gat te zitten dus.

  Leuke activiteiten en MET-punten

  Met boksen en touwtje springen verdien je zo’n 12 MET-punten. Met rolschaatsen, kunstschaatsen en skaten zelfs 14 (!). Interessant: religieuze activiteiten zoals bidden en een gebedsboek lezen krijgen 1 tot 4,5 punten. Ook interessant: als je op klein wild jaagt (konijn, eekhoorn, en andere dieren waar je stiekem niet op wilt jagen) verdien je 5 MET-punten, voor vogels slechts 3,3. 

  Een goed weerwoord als je op de bank tv zit te kijken en iemand vindt dat je wat moet doen: JE VERDIENT ER 1.3 MET-punt mee. En, nog beter, je hoeft je niet te vervelen terwijl je zittend televisie kijkt. Vanaf 16 januari zijn wij namelijk iedere maandag weer om 20:30 op NPO3!
Meer nieuws

Gerelateerd