Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Snooze jij? GOED ZO!

  Sleep

  Je zet je wekker om half 7, maar drukt 'm nog 8 keer weg. Om half 8 sta je eindelijk naast je bed. Lekker bezig! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je dan vaak slimmer, creatiever en gelukkiger bent. We horen al jaren dat snoozen slecht voor je is. Dat zou komen omdat je dan dus net niet genoeg weer in slaap valt om rust te pakken, en BAM, wekker. Je haalt je lichaam dus steeds weer te vroeg uit z'n slaap. 

  Evolutie

  Maar er is niet alleen maar slapeloosheid aan de horizon. Los van dat je misschien iets meer moe aan je dag begint. Als je kijkt naar de evolutie, is snoozen iets nieuws. We leren ons lichaam dus aan om hiermee om te gaan. Deze aanpassing van ons "normale" slaapritme wijst op onwijze intelligentie. We zijn aan het evolueren. #pokemon 

  Creatief baasje

  Verder ben je een tikkie creatiever dan mensen die niet snoozen. Dat komt omdat je je niet aanpast aan je wekker: jij bepaalt je eigen routine. Je vindt zelf de oplossing voor elk probleem. Bijvoorbeeld als je je verslapen hebt, omdat je lekker hebt liggen snoozen. 

   

Meer nieuws