Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Onderzoek wijst uit hoe je wc-rol hoort te hangen

  WCPAPIER

  Je weet het nooit honderd procent zeker, maar hebt wel je eigen voorkeur. Hang je ‘m links, hang je ‘m rechts… Maar vooral: hang je het wc-papier met de “opening” boven of onder? En waarom? Dit eeuwenoude debat kunnen we nu once and for all gewoon afsluiten. Er is namelijk onderzoek naar gedaan!

  De essentie van wc-papier

  Je gebruikt wc-papier na de kleine of grote daad. Als het goed is. Het is een essentieel onderdeel van toiletgebruik. Als er geen papier hangt, weet je even niet wat je met jezelf aan moet. Daar komt nog een schepje bovenop als niemand het je lekker ongemakkelijk door de deuropening aan kan geven.

  Voordelen van opening aan de voorkant

  Omdat het dus zo’n essentieel onderdeel is, willen we toch even de ophang-opties uiteenzetten. Iedere discussie die je ooit hebt gehad over dit onderwerp, kun je nu afsluiten. Het wc-papier met de opening boven ophangen, heeft duidelijke voordelen. Je kan er niet alleen makkelijker bij, het hangt ook niet tegen je muur met poepbacteriën. Dit zorgt er dan ook weer voor dat je het makkelijker af kunt scheuren. Geen wrijving.

  Een gezellige ontvangst

  Er wordt zelfs gesteld dat het ophangen van het toiletpapier met de opening boven een meer verwelkomend gebaar is. Als er visite bij je naar de wc gaat, wil je ze wel warm ontvangen. Los daarvan is het - als je bedrukt wc-papier hebt - gewoon leuker om naar het patroon te kijken dan naar de binnenkant ervan.

  Uit dit onderzoek is gebleken dat zo’n 73% van de ondervraagden de opening van de rol liever aan de boven, dan aan de onder/achterkant heeft. Dus. Nu kun je gewoon verder gaan met je leven en zonder enige irritatie naar de plee.

   

Meer nieuws