Kijk hier alle afleveringen terug!

 • KATER?! Tips en tops

  Klein katertje

  Je wordt wakker en je hoofd voelt als een uitgedroogde, platgewalste, doorrookte verrotte zalm. Die laatste bellyshot had je beter kunnen laten staan. Maar het is te laat. Je hebt een hele dikke… kater! Hoe los je dit het snelst op?

  (D)oorza(a)kkertje

  Die kater komt niet voort uit uitdroging, hoewel het wel meespeelt. Ook een tekort aan suiker is niet per se de oorzaak. Wat wel oorzaken zijn: alcohol. En het mixen van verschillende soorten alcohol. Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier: leugens. De combinatie is hoe dan ook slechtgaan.

  Voorkomen

  He-le-maal voorkomen kan niet. Of je moet thuis blijven voor een avondje Sterren Springen Van Een Bakfiets Over Een Duikplank Op Een Paard (ofzo). Alcohol is hoofdpijn, en soms een beetje kotsen. Wat je wel kunt doen is een goede maaltijd nuttigen voordat je een avond in je favo bruine kroeg doorbrengt. Alcohol moet namelijk door je maag naar je kleine darm. Als je eerst hebt gegeten duurt dit proces langer en komt het dus per kleinere dosis in je darm.

  Aquahol

  Voor de hand liggend, maar waar: glaasje water na elk drankje. Aanlengen die hap. En niet met wodka dus. Hoewel uitdroging dus niet de main oorzaak is, remt het wel je zuip-tempo lekker af. Over wodka gesproken? Altijd nog beter dan whiskey! Echt waar. 

  Donkere drankjes, slechte drankjes

  Als je lekker gaat chillen aan de bar met je dinnies: vermijd drankjes met een donkere kleur. De tanines die de kleur veroorzaken zorgen voor extra chemische troep. Je kan dus beter een wodkaatje achterover tikken dan een whiskey.

  Beetje nazorg

  Kun je weer op je benen staan? Bak een eitje! De stoffen in eieren zorgen voor een snellere afbraak van het giftige goedje alcohol. De eeuwenoude roddel dat een biertje bij het ontbijt een kater voorkomt: nope. Het stelt gewoon je kater uit, maakt ‘m zelfs uiteindelijk iets erger.
   
  Kerst komt er weer aan, Oud en Nieuw ligt op de loer... die kater dus ook! We hopen dat je hier iets aan hebt. Onthou: water, wodka, water, wodka, water. In die volgorde.
   

Meer nieuws