Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Je muzieksmaak heb je aan je moeder en middelbare schoolvrienden te danken

  95c982945f60385fed67916d0665b9dd

  Kun jij je herinneren dat je in de baarmoeder zat? Waarschijnlijk niet. Je moeder wel. Misschien weet je moeder ook nog wel welk nummer toen haar lievelings was. De kans is namelijk groot dat jij dat nummer dan ook heel vaak gehoord hebt. Dit heeft mede je muzieksmaak ontwikkeld. App je moeder effe met een: “Thx voor de Spice Girls ma!”.

  Hitjes

  Stel dat je in 1995 geboren bent, dan bestaat er een kans dat je Het is een nacht door je prenatale oren geperst kreeg. De Macarena in ‘96, Barbie Girl in ‘97 en My Heart will Go On van ons Celine in ‘98. Laten we hopen dat je moeder op dit spectrum van muziek zat. Busje komt zo was in ‘95 namelijk ook even een hit.

  De muziek die je moeder dus luisterde toen jij nog een foetus was, heb je in ieder geval een jaar na je geboorte nog herkend. Je had er zelfs een voorkeur voor! Als je kon kiezen uit 10 nummers, was je reactie op dat nummer het meest positief

  Hormonale hitjes

  Uit ander onderzoek is gebleken dat je vanaf je veertiende pas écht een muzieksmaak gaat ontwikkelen. Dat is zo ongeveer tegelijk met je eerste ongesteldheid of borsthaar (of allebei). Toeval? Nee. Door de hormonen in je lichaam ga je bepaalde dingen belangrijker vinden.Een groot onderdeel daarvan is het vinden van een vriendengroep. In deze groep pas je jouw muzieksmaak aan, en andersom. Je komt dus samen tot een muzieksmaak die je definieert. Wat dat zegt als de Macarena je lievelingslied is? Dat je vrienden en jij fucking hilarisch zijn.

   

  De oude-mensen-fase

  Wanneer het downhill gaat? Vanaf je vierentwintigste al. gemiddeld gezien ga je dan minder hoge tonen horen en kom je minder vaak in aanraking met nieuwe muziek. Bovendien wordt geschat dat de leukste en meest zorgeloze periode van je leven dan voorbij is. (Kut). De muziek die je dus in deze fase hebt gehoord, blijft alijd positieve herinneringen omroepen.

  Dit verklaart ook meteen waarom je ouders lekker gaan op Meatloaf, maar niet op Ronnie Flex. Ze horen de tonen niet, het doet ze nergens aan denken en ze hebben geen hersenruimte meer voor nieuwe pokoes.

  Nu weet je dus dat je je zo vaak en zo lang mogelijk moet omringen door leuke mensen met leuke muziek. Je draagt ze beide de rest van je leven bij je. Tot slot: ALLEPUEGUERA ALLEGRIA MACARENA". Zoiets.

   

Meer nieuws