Kijk hier alle afleveringen terug!

 • Hierom heb jij een bepaald type!

  in logve

  Strak lijffie, donker haar, lange benen, blauwe ogen, blonde lokken. Als het over je "type" gaat, kom je al snel bij uiterlijke kenmerken. Daar voldoen duizenden mensen aan. Waarom voelen we ons dan aangetrokken tot één specifiek persoon?

  Baby

  Dat komt onder andere door dingen die we onszelf al heel jong hebben aangeleerd. Als er toen je klein was iets vervelends gebeurde, ging je daar op een bepaalde manier mee om. Als je bijvoorbeeld geloofde dat je onaantrekkelijk was, dus dat iemand daarom onmogelijk van je kon houden, zie je dat nu terug in je relaties. Je zoekt dan zelfs iemand die dat zelfbeeld bevestigt. Iemand die dus nooit zegt dat je er goed uitziet. Niet doen. Je bent hartstikke mooi. 

  Aandachtsgeil

  Had je het idee dat je vroeger niet genoeg aandacht kreeg? Bijvoorbeeld omdat je ouders als een soort reproductiefabriek aan de slag zijn gegaan? Dat vond je natuurlijk helemaal kut, bijna een dagelijks "sorry dat ik besta-moment". Je ouders waren niet 24/7 alleen maar met jou bezig. Je miste die aandacht. Het stomme dat wij mensen dan doen, is iemand zoeken die op dit moment ook emotioneel onbereikbaar is. Iemand die altijd aan het werk is en die je een vinger geeft, maar nooit de hele hand. 

  Wat je hieraan kunt doen? Buiten je comfort zone gaan daten. Kies eens voor die lieve klasgenoot of collega die maar wat graag je boeken zou dragen. In plaats van de gymleraar. Die is sowieso te oud voor je. Kappen. 

  Looks

  Hoe zit het dan met uiterlijke kenmerken? Nou, wij vinden mensen dus aantrekkelijker als we ze associeren met iets positiefs. Als je dus al weet dat iemand aardig is, vind je die bij voorbaat knapper. Als je iemand in eerste instantie niet aantrekkelijk vindt, maar deze persoon blijkt heel leuk, dan ga je diegene automatisch aantrekkelijker vinden. Dan is er nog de chemie in ons lijf die - of we het nou willen of niet - iemand voor je uitzoekt aan de hand van de mogelijkheid op gezonde kids. Ja, je leest het goed. Als je bindingsangst hebt geven we je nu een minuutje om de rode vlekken uit je nek te deppen. 

  Klaar? Mooi, we gaan door!

  Look-a-like

  Vind jij jezelf aantrekkelijk? Doet er op zich niet zo toe, onbewust vind je namelijk van wel. Uit een onderzoek bleek dat mensen een voorkeur hebben voor iemand die op zichzelf lijkt. Ja echt. Onderzoekers veranderden foto's van de proefpersonen naar hoe zij eruit zouden zien als zij het andere geslacht waren. De proefpersonen moesten vervolgens uit een aantal foto's kiezen wie zij het aantrekkelijkst vonden. Bijna iedereen koos voor de ander-geslacht versie van zichzelf. Ergens chill, je vindt jezelf leuk, maar voelt ook een beetje gekkig.

  Achtergrond

  Voor je iemand op de achtergrond van je smartphone gooit, moeten de volgende dingen ook overeen komen. Ofja, het MOET niet, maar maakt de boel wel aantrekkelijker. De sociaal-economische achtergrond, enigszins evenveel intelligentie en dezelfde waardes en principes. In de basis moet je het gewoon lekker met elkaar eens zijn. 

  Zorg goed voor jezelf. En vindt iemand die goed voor jou zorgt. Of iemand die hetzelfde hoofd als jij heeft, maar dan meer baardhaar. Kun je niks aan doen. 

   

   

Meer nieuws