Kijk hier alle afleveringen terug!

 • 7x een mythe ontkracht

  chocola

  We hebben een aantal mythes gevonden die we allemaal nog wel kennen van vroegah. Over je haar, kauwgom en zwemmen na het eten. En het is van levensbelang dat jij ook weet hoe het echt zit!

  Mythe: kauwgom blijft 7 jaar in je maag hangen

  Als je je kauwgom doorslikt, blijft het niet zeven jaar in je maag hagen. Je maag is een poel met zuur, dus je kauwgom verdwijnt heus. Alleen iets minder snel dan ander voedsel. 

  Mythe: wortels zijn goed voor je ogen

   

  Hetzelfde geldt voor de mythe dat je ogen beter zouden worden van het eten van wortels. Je kan 12.672 wortels eten, er verandert niets aanje zicht. Wat wél waar is als het op wortels aankomt: je huid wordt er iets meer oranje van. Elk overschot aan caroteen (wat in wortels zit) wordt onder de huid opgeslagen, en hoppa: oempa loempa!

  Mythe: je mag vlak na het eten niet zwemmen

  En, wat denk je: mag je zwemmen net na het eten? Hoewel er altijd wordt/werd gezegd dat je zo'n 20 minuten tot een half uurtjes moest wachten, is dit helemaal geen noodzaak. Je krijgt geen kramp van zwemmen na het eten, je wordt hoogstens een beetje misselijk-ig. 

  Mythe: als je je benen scheert, komen de haren dikker terug

  Als je graag dikker beenhaar had gewild, heeft scheren geen zin. Het verandert namelijk niets aan de structuur of hoeveelheid van je haar. Deze mythe is misschien ontstaan omdat er soms wél meer haar terugkomt. Maar dat zou dan puur te maken hebben met dat er sowieso meer haar onderweg was. In de puberteit bijvoorbeeld.

  Mythe: je krijgt puisten van chocolade

  GELUKKIG. Je hoeft niet al je repen weg te smijten. Hoewel chocolade geen directe aanleiding tot puisten is, dragen suiker en zuivel wel bij aan de ontwikkeling van de kleine pukkels. Gewoon een beetje snoepen met mate dus. Zet die chocoladefontein maar effe uit.

  Mythe: als je met nat haar naar buiten gaat raak je verkouden

  Nope, nope, nope. Die snotneus van je is gewoon te wijden aan het feit dat je omgaat met bacterie-dragers. Het is wel zo dat koude lucht je neusholte wat droger maakt, waardoor je gevoeliger bent voor bacteriën. Nat haar is dus geen probleem, behalve dat het gewoon nat is. En koud. 

   

   

Meer nieuws